Over Angarde

kaprijkse microbrouwerij

Onlangs zag de eerste en enige Kaprijkse microbrouwerij het levenslicht. De liefde voor het gerstenat bracht de drie brouwers samen in de nieuwbakken brouwerij Angarde.

Deze liefde willen we graag delen met iedereen. Je kan dus vanaf nu heel regelmatig een nieuw biertje proeven. Of het nu gaat over een tripel, zomerbiertje, IPA, cuvée, saison, … je zal het bij ons allemaal kunnen proeven.

We brouwen op regelmatige basis een nieuw uniek bier( +- 100l). Zo zal iedere voorkeur de revue passeren. Je zal er dus snel moeten bij zijn om te kunnen proeven!

Kijk in onze shop om te ontdekken welke bieren er op dit ogenblik voorradig zijn

Angärde brouwproces

Wanneer je een fris biertje drinkt sta je er misschien niet bij stil…
maar er komt heel wat bij kijken om die frisse pint met zalige schuimkraag in je glas te toveren.
We nemen je graag even mee

Over angärde
ons verhaal

Maart 1981

De 3 kleine musketiers zagen het levenslicht. Tijdens de eerste ogenblikken, om de geboorte te vieren, vloeide het gerstenat rijkelijk. De eerste interesse was gewekt…
Maart 1981

April 1997

De jonge goden verwierven een smaak voor bier. De komende 15 jaar zouden ze alle bieren waar ze hun handen op kunnen leggen uitgebreid proeven met hier en daar een kater tot gevolg.
April 1997

April 2011 – mei 2015

Kleine wezentjes brachten plezier maar ook zorgen in het leven van de 3 musketiers. Het zorgde er namelijk voor dat ze minder op café hun favoriete hobby (bier proeven) konden uitoefenen.
April 2011 – mei 2015

December 2019

Angär brengt een eigen biertje op de markt ism Mathias Vanoverschelde en Ben Caussyn. Het zaadje is geplant…
December 2019

Maart 2020

Corona slaat toe! De wereld staat even stil om de pandemie het hoofd te bieden. Tijdens deze periode is sociaal contact een zeldzaam goed.
Maart 2020

31 December 2020

Tijdens een coronaproof etentje smeden Koen en Ewald het plan om een brouwerij op te richten. Gevoed door de drang naar gerstenat en ondernemerschap ontspruit het idee.
31 December 2020

Januari 2021

Nieuwjaarbrieven buiten opzeggen is de norm. Maar het gebruikelijk glas heffen wordt niet achterwege gelaten. Iets wat aangeschoten raakt Bart ook geïntrigeerd door de idee van een brouwerij. De musketiers gaan aan de slag.
Januari 2021

Februari 2021

De korte maand werd gebruikt om het plan vorm te geven. Zo wordt de vennootschap Angarde een feit! De eerste en enige microbrouwerij in de rijke Kaprijkse geschiedenis is een feit!
Februari 2021

Maart 2021

Het trio start met de inrichting van een voedselveilige ruimte(foto). Tegelijkertijd dienen ze bij het FAVV en douane en accijnzen hun aanvragen in om de vergunningen voor een microbrouwerij te bekomen.
Maart 2021

April 2021

De musketiers kopen een brouwinstallatie aan bij brouwerij ‘Vanginderachter’. De zeventiger verkoopt zijn installatie en daar spelen de mannen van Angarde gretig op in.
April 2021

Mei 2021

Het verlossende nieuws bereikt hen. De vergunningen zijn goedgekeurd. Ze zijn officieel een brouwerij. Nu kan het werk echt beginnen.
Mei 2021

Juni 2021

Het eerste gerstenat wordt gebrouwen onder het toeziende oog van meesterbrouwer Mathias Vanoverschelde. Hij leidt de musketiers op tot volwaardige brouwers. Het eerste bier wordt gebotteld en aangeboden aan liefhebbers in de streek.
Juni 2021
Winkelwagen
Scroll naar boven
Scroll naar top

Deze site maakt gebruikt van cookies.

Door deze site te bezoeken geef je aan dat je ouder bent dan 18 en akkoord gaat met ons privacy beleid en onze algemene voorwaarden.

Ben jij ouder dan 18?

De inhoud op deze website is bedoeld
voor mensen ouder dan 18 jaar.

Ben jij ouder dan 18?